Zoeken
  • boekingen9

Nieuwe single 'Ik Weet Nu Beter'Afgelopen vrijdag bracht David Vandyck zijn nieuwe single 'Ik Weet Nu Beter' uit. Voor deze single ging David aankloppen bij niemand minder dan Jasper Steverlinck. Ze kenden elkaar al langer omdat ze jaren geleden bij dezelfde zangleraar les volgden. Volgens David gaat "Ik Weet Nu Beter" over de drang om je onvervulde dromen na te jagen, om dan uiteindelijk te beseffen dat je ultieme geluk gewoon thuis te vinden is bij je geliefden.


David: “Ik weet dat Jasper niet alleen een super straffe zanger is, maar ook een geweldige songwriter. Toen ik Jasper belde met het idee om een song voor me te schrijven, zei hij onmiddellijk ‘ja’. Niet veel later zijn we samen naar Zutphen gereden, want net als mijn vorig album werd deze single ook bij Gordon Groothedde (Borsato, Krezip, Nick & Simon,…) opgenomen. Jasper had al een muzikaal ideetje toen hij met me de studio inliep en dat hebben we verder uitgewerkt.‘Ik Weet Nu Beter’ was een feit!”


Jasper Steverlinck over de samenwerking: "Een song schrijven voor David was eigenlijk makkelijk omdat hij heel goed wist waar hij naartoe wou deze keer. Hij wou the old classic way of songwriting (strofe) mixen met the modern way of writing (het refrein). Als je het mij vraagt is dat goed gelukt."


David: “Ik heb het studiowerk heel hard gemist en ben bijzonder blij en trots met mijn nieuwe song. Ik vind het geweldig om opnieuw samen te werken met Gordon Groothedde die naast het songwriten ook de arrangementen en de gehele productie op zich heeft genomen van mijn nieuwe werk. Dit voelt weer als thuiskomen. Gordon en ik zijn intussen een onafscheidelijke tandem geworden.


De invalshoek van ‘Ik Weet Nu Beter’ is best wel anders. In tegenstelling tot mijn vorige plaat waar alle sessiemuzikanten afzonderlijk hun partij hebben ingespeeld, zijn ze nu allen samen als één band de opnameruimte ingegaan om ‘old school’, net zoals bijvoorbeeld The Beatles, alles simultaan in te spelen. Dat voel je ongetwijfeld wanneer je luistert.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven