PERSBERICHTEN

03/03/2019

NA DANA WINNER, DAVID VANDYCK NU OOK TE GAST BIJ NICK & SIMON

Het was een bijzondere week voor de vele fans van David Vandyck. Zij zagen de afgelopen jaren hun idool transformeren naar een pop-zanger maar kregen uit het niets het bericht dat David nog dit jaar in de Antwerpse Lotto Arena zou staan als ‘opening act’ voor ’30 Jaar Dana Winner - Live in Concert’ op 9 november 2019.

 

De verrassing was echter eens zo groot wanneer David Vandyck afgelopen woensdag samen met het Nederlandse duo Nick & Simon in Oostende opdook.

Samen kondigden de drie heren aan dat David op 14 juni 2019 als ‘special guest’ mee op het podium zal staan in Kursaal Oostende tijdens hun ‘Het Dak Eraf’ Tour.

 

“Wij kennen David al langer en hebben hem voor het eerst ontmoet tijdens de persvoorstelling van ons laatste album ‘Aangenaam’. Er was meteen een klik”, zegt Simon. “Daarenboven hebben we ook hetzelfde platenlabel, Warner Music Benelux én werken we met dezelfde producer, Gordon Groothedde. Wanneer we bij gevolg in David’s thuishaven West-Vlaanderen langskomen, leek het ons alleen maar leuk om hem mee uit te nodigen op het podium, samen met onze band”, besluit Nick.

 

David Vandyck zelf is bijzonder opgetogen met opnieuw dit bijzonder leuke nieuws. Het lijkt de zanger, net als in 2018, dan ook opnieuw helemaal voor de wind te gaan want na twee weken scoort zijn nieuwe single ‘Beiregoe’ intussen meer dan 25.000 streams op Spotify en is David’s agenda voor dit jaar opnieuw goed gevuld.

 

“Naast de vele tape optredens doen we intussen ook een live tour met volledige band. We houden hiermee nog halt in Riemst, Geraardsbergen, Zulte, De Haan en Beveren. Dat zijn de leukste optredens waar ik voor de gelegenheid ook wat fijne covers van o.a. Clouseau, Marco Borsato en André Hazes heb ingestoken.

 

Vorige week kwam David Vandyck op Radio 2 als hoogste nieuwkomer binnen.

 

Tickets & info voor Nick & Simon met special guest David Vandyck via www.ticketmaster.be.

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

22/02/2019

DAVID VANDYCK NOG DIT JAAR IN LOTTO ARENA

Voor vele duizenden Dana Winner fans wordt zaterdag 9 november ongetwijfeld de belangrijkste dag van het jaar, maar ook voor alle David Vandyck fans wordt dit zonder twijfel het moment om naar uit te kijken in 2019. 

 

Op 9/11 zal de West-Vlaamse zanger namelijk voor het eerst op het podium van de Antwerpse Lotto Arena staan, in het voorprogramma van één van zijn grote voorbeelden, onze intussen iconische en nationale trots, Dana Winner.

 

David Vandyck, die recent een nieuw studioalbum afleverde met één van de producers van Marco Borsato en daarmee een nominatie voor Radio 2 Zomerhit binnenhaalde met zijn radiohit ‘Ik Leef Voor Jou’, neemt met deze unieke kans opnieuw een belangrijke stap in zijn carrière richting het brede publiek. 

 

“Ik heb verschillende kaarsjes gebrand in de hoop dat ik de opening act voor Dana Winner zou kunnen verzorgen. Het is dan ook opnieuw een zoveelste droom die uitkomt op mijn muzikale pad”, laat David weten.

 

“Die-hard fans van David Vandyck zullen er echter snel moeten bij zijn want intussen gingen er al meer dan 3.000 tickets over de toonbank voor het jubileumconcert ‘30 Jaar Dana Winner - Live in Concert’”, zegt Sam Perl van Gracia Live.

 

Deze week komt David Vandyck overigens met zijn nieuwe single ‘Beiregoe’ als hoogste nieuwkomer binnen in de Vlaamse Ultratop en ook op Spotify behaalde het lied op minder dan een week tijd al meer dan 15.000 streams.

 

Tickets & info voor ‘30 Jaar Dana Winner’ via www.gracialive.be of 070/344.344

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

26/04/2018

NIEUWE SINGLE 'IK LEEF VOOR JOU'

Op vrijdag 27 april 2018 verschijnt “Ik Leef Voor Jou”, de eerste nieuwe single van David Vandyck op het Warner Music Benelux label.

 

David Vandyck is een Belgische zanger/songwriter/artiest die in 2016 zijn 10-jarige carrière vierde. In die afgelopen 10 jaar heeft hij zich op eigen houtje opgewerkt tot één van de meest geboekte en meest succesvolle solo-zangers in Vlaanderen. Hij bracht drie succesvolle studioalbums en een live-album uit en in 2017 zagen meer dan 80.000 mensen David Vandyck live aan het werk tijdens één van zijn optredens, gespreid over heel Vlaanderen. Dag Allemaal benoemde David om die reden ook tot “meest geboekte Vlaamse artiest”.

 

David’s repertoire is geëvolueerd van populair naar Nederlandstalige pop. In 2015 krijgt hij de goedkeuring van zijn muzikale voorbeeld Will Tura om diens repertoire in een nieuw jasje te steken. Het album “David Vandyck zingt Will Tura” stond meer dan 30 weken in de Ultratop 50.

 

Onder begeleiding van een nieuw team heeft David Vandyck de voorbije twee jaar een bewuste recording-stop ingelast en gekozen voor verandering. Verandering van look, performen en bovenal ook van de muziek die hij in de toekomst wilt brengen.

 

“Ruim een jaar geleden zette ik in Brussel mijn handtekening onder een contract bij Warner Music Benelux. Samen met Warner en met mijn nieuw management team zijn we intussen al bijna 12 maanden ‘David Vandyck’ aan het renoveren. En dat zijn geen gemakkelijke twee jaren geweest. Ik ben mezelf meermaals tegengekomen. Ik ben anders gaan zingen, bewegen en ik heb vooral moeten leren dat op het juiste moment de juiste keuzes maken veel meer opbrengt dan impulsief op alles te willen ingaan.

Mijn eerste single ‘Ik Leef Voor Jou’ is de voorbode van mijn nieuwe, en tevens vierde studioalbum. Een plaat die mij letterlijk op het lijf geschreven is.


“Ik Leef Voor Jou” is een uptempo song geschreven voor mijn vrouw Isabelle. Want zij was het die mij 12 jaar geleden het duwtje gaf om mijn vaste baan op te geven, te springen en mijn droom waar te maken. En ook nu weer is zij het die mij steunt, afbreekt en weer opbouwt om elke dag een betere artiest, zanger, vader en mens te worden. Mijn adem en mijn stem, laat ik moeiteloos aan haar.” –David Vandyck

Voor zijn nieuwe album werkt David Vandyck samen met de Nederlandse componist en producer Gordon Groothedde. Deze laatste schreef en produceerde recent de laatste twee albums van o.a. Marco Borsato (‘Evenwicht’ en ‘Thuis’), maar werkte ook met onder andere Nick & Simon, Armin Van Buuren & Snoop Dogg.

 

Het voorlopig titelloze album wordt verwacht in september 2018.

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

19/11/2017

ONVERWACHT NIEUWE ‘GOLD’ RELEASE

Op het vlak van nieuwe liedjes is het bewust  al even geleden dat David Vandyck nog nieuw materiaal uitbracht. Op zijn Instagram en Facebook laat David echter al geruime tijd af en toe wat los over schrijfsessies en het inzingen van demo’s, maar die nieuwe single waar de fans zo op zitten te wachten  laat dus nog even op zich wachten.

Groot was gisteren dan ook de verbazing van meer dan 300 aanwezige fans tijdens het concert van David Vandyck wanneer daar plots een deluxe re-release werd aangekondigd met de 2CD ‘Live in Concert – Gold Edition’. 
 

Vorig jaar lanceerde David Vandyck op 12 september in Cinema Sphinx in Gent de live registratie van zijn 10-jarige jubileumconcert in Theater Elckerlyc in Antwerpen op een driedelig album/DVD 'David Vandyck Live in Concert'.


In iets meer dan een jaar is deze 2CD/DVD intussen volledig uitverkocht. Om dat te vieren bracht David het album gisteren geheel als verrassing opnieuw uit in een exclusieve 'Gold Edition' mét gouden afwerking èn drie bijkomende tracks met nooit eerder op album uitgebrachte songs, waaronder het duet met Corry Konings (‘Waar Je Ook Gaat’) en David's duet 'Jingle Bell Rock' met Koen Crucke.
 

Het eerste exemplaar van de deluxe editie 'David Vandyck Live in Concert - Gold Edition' werd gisteren tijdens het concert van David in Kusttheater 't Colisée als verrassing door David's zoon Niels voorgesteld aan een duidelijk geëmotioneerde maar fiere papa.
 

Daarnaast bevat deze 'Gold Edition' een mooie booklet met nieuw fotomateriaal, een persoonlijke boodschap van David Vandyck voor zijn fans en je vindt er eveneens de studio (single) versie van 'Voel De Beat' op terug.
 

Het album is vanaf vandaag te koop in de winkel, via iTunes of via www.davidvandyck.be. Een ideaal kerst- en eindejaarsgeschenk voor wie houdt van het Nederlandstalige lied.

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

09/06/2017

DAVID BREEKT RECORD IN MENT TV TOP 600

Sinds vorige week is de nieuwe compilatie 'Het Beste Uit Ment Top 600' te koop. Je vindt er David Vandyck op terug met 'Voel De Beat', een nummer één in de 'Vlaamse Top 10'.
Met 'Voel De Beat' behaalde David eveneens een 22-ste plaats in de Top 600 op Ment-TV. Daarnaast brak hij samen met Willy Sommers het record van meeste aantal noteringen in deze Top 600, met maar liefst 14 verschillende nummers, gebaseerd op de airplay op Ment-TV.

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

17/04/2017

DAVID VANDYCK IN NIEUWE MISDAADROMAN CHRISTIAN DE CONINCK

Auteur Christian De Coninck, Uitgeverij Houtekiet en David Vandyck nodigen u uit op de boekvoorstelling van Nevenschade zaterdag 22 april 2017 om 15u00 in Standaard Boekhandel, Muntplein 4, 1000 Brussel.

Wat hebben de woordvoerder van Politie Brussel Hoofdstad Elsene en de Nederlandstalige zanger David Vandyck gemeen? Kom het ontdekken tijdens de persvoorstelling van de nieuwste misdaadroman van Christian De Coninck.

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

15/01/2017

NIEUWE WEBSITE ONTHULT VERNIEUWDE DAVID VANDYCK

2016 was voor David Vandyck een absolute kroon op 10 jaar carrière. David maakte zijn debuut in 2006 en scoorde voluit in 2011 met ‘Een Superlange Nacht’, een nummer 2 in de Vlaamse Top 10.

Het was de eerste in een rij van Vlaamse hits: ‘Met Heel Mijn Hart’, ‘Zolang Het Liefde Is’, ‘Een Glas Koele Witte Wijn’, ‘Liefdesvuur’ en ‘Voel De Beat’ afgelopen zomer.

 

Reeds begin 2015 besloot David deels een andere weg in te slaan. Het tribute album ‘Zingt Will Tura’, een ode aan zijn grote muzikale voorbeeld, liet aan Vlaanderen een andere David Vandyck zien.

Een live artiest die ook tijdens de bijhorende uitverkochte concertenreeks doorheen heel Vlaanderen zijn plaats veroverde als zanger, performer en singer-songwriter. David schreef in dat jaar twee eigen songs die gebruikt werden in twee Belgische bioscoopfilms, ‘d’Ardennen’ en ‘Wat Mannen Willen'.

 

Mede door zijn muzikale groei werd het feestjaar ’10 jaar carrière’ vorig jaar bekroond met een eigen live CD/DVD die op nummer 1 binnenkwam in de Ultratop Belgische Album Top 40. 

Eind 2016 koos Koen Crucke voor David Vandyck om samen zijn 50-jarige carrière te bekronen met het kerstnummer ‘Jingle Bell Rock’. Een duet waarmee Koen Crucke en David Vandyck als eerste en enige Belgische productie in de top 10 van de Ultratop Kerstmis Top 50 van 2016 vereeuwigd staan.

 

Dit jaar zet de West-Vlaamse zanger duidelijk het elan van kwaliteit en perfectionisme verder met een totaal vernieuwde website (www.davidvandyck.be). David werkte naast een nieuwe site ook duidelijk aan zijn looks. Hij kiest voor een fris imago (foto) en gaat resoluut voor digitalisering via onder andere de gratis online fanzone. Fans en publiek zullen daar, na gratis registratie, als eerste nieuwtjes, scoops, wedstrijden of releases kunnen meekrijgen. 

 

Ook achter de schermen laat de verandering zich merken. David Vandyck gaat 2017 in met een nieuw en uitgebreid team. Een positieve en vernieuwde dynamiek die zich overduidelijk laat voelen, afgaande op de reacties op David’s facebook-pagina. 

 

De nieuwe website is duidelijk maar een voorbode van wat we in 2017 van David Vandyck nog mogen verwachten.

 

Op zaterdag 21 januari treedt David voor het eerst op in De Roma onder begeleiding van de Lou Roman Band.

Info & tickets: www.deroma.be

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

27/12/2016

'6 KEER EEN VOL SPORTPALEIS' VOOR DAVID VANDYCK OP KERSTDAG

Op kerstdag keken maar liefst 105.000 mensen naar 'David Vandyck, Live in Concert' op MENT TV. Daarmee was het concert dat eerder dit jaar ook op 2CD/DVD werd uitgebracht, het meest bekeken programma tijdens kerstdag op de zender. Het concert van David Vandyck haalde meer kijkers dan het concert van Hélène Fisher en Christoff, goed voor meer dan 6 volle sportpaleizen samen! 

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

25/12/2016

KERSTRECORD VOOR DAVID VANDYCK & KOEN CRUCKE

Ultratop maakt naar jaarlijkse gewoonte de speciale Kerstmis Top 50 bekend. Zowel Koen als David zijn dan ook ontzettend trots dat tussen de (inter)nationale kerstklassiekers (met helemaal bovenaan de alom gekende klassieker ‘All I Want For Christmas is You’ van Mariah Carey) hun gelegenheidsduet ‘Jingle Bell Rock’, uit het niets opduikt op nummer 6 in de edtitie van 2016. Daarnaast is het ook de enige Belgische productie in de top 10 van deze Ultratop Kerstmis Top 50.  Een mooier kerstcadeau kunnen David Vandyck en Koen Crucke zich niet voorstellen!

Terwijl David Vandyck volop zijn kersttournee afwerkt, stijgt ‘Jingle Bell Rock’ na 6 weken, van 31 naar 12 in de Ultratop Vlaamse Top 50 van Radio2. De bijhorende videoclip is meteen ook de meest gedraaide clip van het moment met een nummer 1 positie in De Vlaamse Top 10 van MENT TV.

Het duet van Koen en David is te koop via iTunes (https://itunes.apple.com/be/album/jingle-bell-rock-single/id1171473015) of fysiek in de webshop van David Vandyck's website (http://www.davidvandyck.be/shop/cd-single-jingle-bell-rock-duet-met-koen-crucke)

Wil je David Vandyck dit jaar nog live aan het werk zien, can kan je nog terecht tijdens de kerstconcerten ‘Winteravonden’ met special guest Christof Chapsis op 26/12in de Basliek van Dadizele en op 20/12 in OC Polderbos in de Pinte. 

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

11/09/2016

2CD/DVD 'DAVID VANDYCK, LIVE IN CONCERT'

10 jaar David Vandyck staat voor: een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren van het album ‘Dichtbij’, een nummer 1-hit met het lied ‘Met heel mijn hart’ in de Ultratop Vlaamse Top 10, talrijke hits die scoorden tot in de hoogste regionen: ‘Een glas koele witte wijn’, ‘Een superlange nacht’, ‘Wat een wonder’, ‘Waar jij ook gaat’ (duet met Corry Konings) , en vele andere hits.  Een bijzonder succesvol album ‘David Vandyck zingt Will Tura’ en een bijhorende uitverkochte concerttour, én als kers op de taart: 2 eigen geschreven songs in 2 verschillende Vlaamse kaskrakers: ‘D’Ardennen’ en ‘Wat Mannen Willen’.  Afgelopen zomer was ‘Voel de beat’ niet weg te denken, dankzij de fantastische airplay bij Radio2, FamilyRadio, andere regionale zenders, MENT TV, enz…

 

In de afgelopen 10 jaar heeft David Vandyck zijn vaste plek weten te strikken in de Vlaamse showbizz en heeft hij zich niet alleen ontplooid tot een geliefde zanger en entertainer, maar heeft hij zich ook geprofileerd als componist en tekstschrijver.  10 jaar David Vandyck werd dus de ideale gelegenheid voor een ultiem overzicht van zijn carrière.

 

Dat kreeg het grote publiek te zien in een uitverkocht Theater Elckerlyc in Antwerpen.  Voor wie er niet bij was, is vanaf 16 september de live-registratie te koop in de platenzaak: David Vandyck, live in concert! Mooi verpakt in een prachtige digipack met 2CD’s en een DVD met het integrale concert. 

 

Dit album 2CD+DVD werd afgelopen maandag 12 september (op David zijn verjaardag!) voorgesteld in Cinema Sphinx in Gent, meteen de vuurdoop voor deze sympathieke zanger op het grote witte doek! In avant-première konden de genodigden en de fans kijken naar een deel van het concert.

 

‘David Vandyck, live in concert’ is  dus ook het eerste live album voor David. Alle hits zijn terug te vinden op deze uniek plaat en daarom kan het gerust beschouwd worden als zijn ultieme ‘best of’ plaat.  Kortom, ‘David Vandyck, live in concert’ is een uniek collectors item geworden dat thuishoort in de platenkast van elke liefhebber van het Nederlandstalige lied.

 

Kijk, luister en geniet… met David Vandyck, live in concert.

Vanaf NU te koop in de handel en via iTunes.

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

18/09/2016

DAVID VANDYCK NUMMER 1 IN DE BELGISCHE ALBUM TOP 40

2016 is echt wel een feestjaar voor David Vandyck! Dit jaar viert hij niet alleen zijn 10 jarige carrière, deze week komt hij ook binnen vanuit het niets op nummer 1 in de officiële Ultratop Belgische albums Top 40!  Daarmee is het nieuwe album 2CD+DVD ‘David Vandyck, live in concert’ het best verkochte Belgische album van dit moment!

 

Dit wordt nog unieker als je weet dat David Vandyck geen onderdak heeft bij een major platenmaatschappij, maar dit allemaal doet onder eigen label JUMO MUSIC.

 

David Vandyck: “Mijn geluk kan niet meer stuk.  Nooit gedacht dat ik dit nog mocht meemaken.  Iedereen weet dat de muziekindustrie helaas niet meer is zoals vroeger.  Er worden steeds minder CD’s gekocht.  Dat ik zomaar binnenkom op nummer 1 is dus wel een bijzondere prestatie als Vlaamse artiest.  Ja, ik ben bijzonder gelukkig!  Ik zie dit album een beetje als mijn ‘Best of’.  Alle hits van de afgelopen jaren zijn erop terug te vinden, alsook eigen werk en enkele zorgvuldig uitgekozen covers die me nauw aan het hart liggen.”

 

Brigitte Devos: “Ik ben trots op David.  Hij werkt al 10 jaar lang keihard aan zijn carrière en legt de lat altijd bijzonder hoog voor zichzelf.  Daar plukt hij nu de vruchten van.  Het is zalig samenwerken en ben zeer blij voor hem, want hij verdient dit als geen ander.  David is niet alleen een fijn mens om mee te werken, maar ook een echte vakman.  Een professional pur sang niet alleen als zanger, maar ook als componist en auteur.  Dit is echt wel een bekroning voor zijn harde werk.”

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

09/11/2016

KOEN CRUCKE SLUIT VERJAARDAGSJAAR AF IN DUO MET DAVID VANDYCK

Dit jaar viert Koen Crucke 50 jaar op de planken.  Een feestjaar waarbij Koen naast een 3-dubbel album, een succesvolle zomersingle en een verjaardagsconcert in de Bijloke van Gent kiest voor een niet-alledaags duet met David Vandyck. Onder het motto ‘classic meets pop’ kiezen Koen en David voor een compleet ander genre: de Amerikaanse swing naar het voorbeeld van Sinatra of Bublé.  De song ‘Jingle Bell Rock’ uit 1956 werd muzikaal vanonder het stof gehaald en kreeg een hedendaags big band-arrangement.

 

Koen: “David heeft alles in huis om een groot artiest te worden in Vlaanderen: hij heeft het talent en de looks en is een geweldig performer met een mooie stem die door velen nog ontdekt zal worden. David maakte voor het eerst een grote indruk op me toen ik hem in het Frans hoorde zingen op MENT TV.  Hij bracht toen ‘La vérité’, een Franse vertaling van de klassieker ‘Het kan niet zijn’. Misschien ligt zelfs Frankrijk op de loer. Mijn besluit stond toen al vast: met dit talent van de nieuwe generatie wil ik mijn verjaardagsjaar feestelijk afsluiten!”

 

David: “Toen Koen me in het najaar van 2015 vroeg om samen te werken aan dit project was ik heel vereerd. Niet alleen is hij voor mij een grote tv-persoonlijkheid maar bovenal een fantastische zanger met een rijk muzikaal parcours.  Meneer Spaghetti en zijn verschillende musicalrollen deden ons even vergeten dat hij decennia lang dé coryfee van de Opera van Gent was.  Ook scoorde hij de ene hit na de andere en was hij het gezicht van tv-klassiekers zoals ‘Zeg Eens Euh’, ‘Samson en Gert’ en ‘Tijd voor Koen’. Koen Crucke is een echt icoon dat bij verschillende generaties heel veel herinneringen oproept.  Samenwerken met Koen is voor mij het mooiste geschenk onder de kerstboom dit jaar.”

 

Tijdens het verjaardagsconcert van Koen Crucke op 23 oktober j.l. brachten Koen en David niet alleen het duet ‘Perhaps Love’, ze stelden er ook de ‘Jingle Bell Rock’-videoclip voor aan pers en publiek.  Een bijzonder verhaal, want voor het eerst in de geschiedenis van de Opera van Gent leende de balzaal zich als decor voor een videoclip.

 

‘Jingle Bell Rock’ is vanaf 4 november te koop via iTunes en fysiek via de webshop van www.davidvandyck.be.

 

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

04/05/2016

DE MOOISTE DROOM

Exact 31 weken! Zo lang staat David Vandyck, bij het ter perse gaan van dit bericht, in de Ultratop Vlaamse Top 200 met zijn album ‘David Vandyck zingt Will Tura’.  

 

David blikt met een grote glimlach terug op 2015: een bijzonder succesvol album, een uitverkochte concertreeks, een gouden plaat voor het album ‘Dichtbij’, een loftrompet tijdens het Gala Van Het Vlaamse Lied voor ‘beste videoclip 2015’ voor ‘Vergeet Barbara’ en als kers op de taart eigen geschreven songs in twee verschillende Vlaamse kaskrakers in de bioscoop: ‘D’Ardennen’ en ‘Wat mannen willen’.

 

Deze immer sympathieke zanger brengt bij de start van het nieuwe jaar misschien wel zijn meest romantische single uit tot nog toe: ‘De Mooiste Droom’.  Een knappe compositie van Will Tura en tevens laatste track uit het tribute-album die helemaal past in de tijd van het jaar met Valentijn in het verschiet.

 

Even de ogen dicht en laat je volledig meevoeren door de warme stem van deze fantastische performer, enkel begeleid door vriend en producer Patrick Hamilton aan de vleugelpiano.  Pure klasse!

 

Koop de single vandaag nog : https://itunes.apple.com/be/album/de-mooiste-droom-single/id1077261122?l=nl

- - - EINDE PERSBERICHT - - -

Please reload